Artikler (dansk)

»Jeg vil bevise, at unge kvinder kan forandre samfundet«

2. april 2015 | Mellemfolkeligt Samvirke

Konstant besættelse, defekt demokrati og konservativt kvindesyn: Man løber nemt panden mod en mur, hvis man er kvindelig forkæmper for forandring i Palæstina. Her kan du møde to kvinder, der nægter at dukke nakken.

Wardeh Al-Rajoob ved ActionAids kontor i Hebron

Wardeh Al-Rajoob ved ActionAids kontor i Hebron

Bag rækker af butiksfacader og falafelrestauranter, strøet tæt langs én af hovedgaderne i den palæstinensiske storby Hebron, ligger ActionAid’s kontor. I gården blæser de hvide blade af de netop udsprungne mandeltræer, men selvom der er lunt udenfor, holder de tykke, hvide mursten, der er kendetegnende for palæstinensiske huse, effektivt forårssolens stråler ude. 23-årige Wardeh Al-Rajoob har derfor sat sig ved en gasvarmer i et af husets kontorer.

Wardeh er fra landsbyen Al-Kom uden for Hebron. Her er hun politisk aktiv i en lille ungdomsgruppe, bestående primært af kvinder, som står bag en kampagne under sloganet ’Jeg har ret til at drikke vand’.

”Der er 3500 indbyggere i Al-Kom, men folk har ikke lige adgang til vand. Målet er at sikre lige fordeling af vandressourcer og retfærdighed på lokalplan,” siger den 23-årige palæstinensiske kvinde.

Læs hele artiklen på ms.dk