Artikler (dansk)

Et år efter krigen i Gaza: Palæstinensiske unge har mistet håbet for fremtiden

7. juli 2015 | dr.dk

Store dele af Gaza ligger stadig i ruiner, og sidste års krig præger især de unge.

I landsbyen Johor Al-Deik i Gaza tæt på grænsen til Israel terper 18-årige Inas Abu Issa årstal og navne inden sin afsluttede studentereksamen, den såkaldte ’tawjihi’, i historie. Klokken er syv om morgenen, og hun er stået tidligt op for at udnytte morgensolen, for der er kun elektricitet få timer om dagen.

- Tawjihi er en vigtig fase i mit liv, fordi det vil afgøre, om jeg kan komme på universitet, siger Inas og forklarer, at hun drømmer om at være blandt de dygtigste elever i Gazastriben, så hun kan rejse og måske læse i udlandet.

- Jeg har mange drømme, men situationen er vanskelig, siger hun.

Inas sidder på en madras i et skur af blikvægge og en presenning som tag. Her bor hun med otte familiemedlemmer efter deres hus blev bombet under krigen sidste år. Deres hus var ét af omkring 18.000 hjem, der blev ødelagt, hvilket efterlod cirka 108.000 af Gazas befolkning på 1.8 millioner hjemløse.

Læs hele artiklen

Hør radio indslag fra P1