Radio (dansk)

Lena Odgaard har rapporteret fra Mellemøsten for Radio24syv siden sommeren 2012 og for DR, blandt andet P1, Radioavisen, TV-avisen og DR2 Dagen, siden 2013.

'Én mands uafhængighed er en anden mands katastrofe'

28. maj, 2015 | DR - P1: Panorama

Det er i år 67 år siden, at Israel erklærede sin uafhængighed. Det skete efter en afstemning i FN om at anerkende landet som hjemsted for alle verdens jøder efter Anden Verdenskrigs gru. Men, hvad der for det ene folk var en glæde, var for et andet folk - palæstinenserne - en 'katastrofe'. For i krigen, der fulgte efter uafhængighedserklæringen, flygtede over halvdelen af områdets arabiske befolkning, palæstinenserne, og i dag venter over 5 millioner palæstinensiske flygtninge og efterkommere verden over stadig på at få lov at vende tilbage.

Hør udsendelsen på dr.dk

Medvirkende: Dani Karavan og Fatima Ma'ala
Tilrettelæggelse: Lena Odgaard