Radio (dansk)

Lena Odgaard har rapporteret fra Mellemøsten for Radio24syv siden sommeren 2012 og for DR, blandt andet P1, Radioavisen, TV-avisen og DR2 Dagen, siden 2013.

LIVE Q&A: Hvordan dokumenterer man menneskerettighedsforbrydelser under krig?

26. august 2015 | Radio24syv - Datolinjen

Byen Douma i Syrien er - som mange andre byer, som oprører kontrollerer - flere gange blevet bombet. Alene i den seneste uge, er den blevet angrebet af regeringstropper to gange. Men en af byens forhenværende indbyggere, den 35-årige Maarouf Touameh, som er flygtet til Jordan, har sat sig for at indsamle beviser for overgrebene mod byens indbyggere, i håbet om at gerningsmændene vil blive stillet til ansvar, når krigen engang slutter.
 
Og Maarouf er ikke alene. Rundt om i Mellemøstens brændpunkter sætter mennesker livet på spil for at gemme dokumetation for HVAD, der rent faktisk er fundet sted i kampens hede.
 
Lena Odgaard, du har netop været til konference for menneskerettighedsforkæmpere fra lande som Libanon, Syrien, Jordan, Yemen, Tunesien, Libyen og Ægypten, som blev afholdt i Jordans hovedstad Amman. Hvor risikabelt er det arbejde som Maarouf og andre menneskerettighedsforkæmpere laver?

Hør indslaget