Artikler (dansk)

Vejen til fred handler om penge

3. april 2014 | Verdensnyt.dk (oprindeligt udgivet på spansk for esglobal.org - 'Por que el camino a la paz es una cuestion de dinero')

Skuespilleren Scarlett Johanssons nu famøse SuperBowl reklame tilføjede ikke kun gas til hendes hjemmebryggede sodavand men også til den internationale aktivistbevægelse, der kæmper for boykot og sanktioner mod Israel.

Den blonde skønhed fik budskabet i mainstream medier verden over, da hun forsøgte at brande SodaStreams bobler – en virksomhed, der har en fabrik i en israelsk bosættelse på Vestbredden – som en måde at “redde verden”.

Det blev latterliggjort af kritikere, der pegede på de forfærdelige levevilkår for fabrikkens palæstinensiske naboer, der næsten ikke har adgang til vand. Og da skuespillerens reklame blev lanceret på et tidspunkt, hvor ledende europæiske investeringsagenturer brød deres bånd til israelske virksomheder med filialer i bosættelserne gav det ekstra spotligt på vigtigheden af enge i de igangværende forhandlinger om en to-statsløsning.

Læs hele artiklen