Artikler (dansk)

Dansk lærer midt i Palæstina-konflikten

20. marts 2012 | folkeskolen.dk

I sit klasseværelse i Ramallah på Vestbredden underviser den danske lærer Betina Hvims palæstinensiske børn i engelsk. Her konfronteres hun dagligt med det at undervise i et konfliktområde og et konservativt, religiøst samfund. Men forskelle i undervisningsmetoder er den største forhindring.

Gaderne ligger øde hen, da den blonde, danske Betina Hvims  tidligt lørdag morgen går de få hundrede meter fra sit hjem til  arbejdspladsen, den græskkatolske skole i Ramallahs kristne kvarter. Hun er gårdvagt denne uge, så hun møder lidt over syv, men solen skinner, og skolegården er allerede fuld af liv. Overalt ligger kulørte skoletasker smidt på jorden, og en stor gruppe seks- til otteårige piger og drenge leger fangeleg.

Læs hele artiklen